Beranda > Uncategorized > panduan Belajar membuat acount Adsense oleh ardhitya rahma dewanta

panduan Belajar membuat acount Adsense oleh ardhitya rahma dewanta

Belajar membuat Google Adsense

Memperoleh tambahan uang saku dengan Google Adsense

Sebelum mendaftar ke akaun adsense, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

  1. Daftar Akaun Gmail
  2. Daftar Akaun Blogger & buat satu blog.
  3. Isi blog anda dengan artikel berbahasa inggeris. (jgn risau kalau anda tak power english. saya akan tunjukkan di mana nak dapatkan artikel percuma)

Ok, Cara di atas bagi saya adalah cara terbaik, termudah, TerRingkas & terselamat untuk mendapatkan akaun google. Logik disebaliknya ialah, Adsense adalah produk Google, so apa kata kita guna Produk google yang lain untuk mendapatkan produk google juga. Kalau anda adalah Google, anda tentu suka kalau orang guna produk anda… betui tak??!

1. Daftar Akaun Gmail.

Klick sini >> www.Gmail.com & daftar akaun gmail anda. (Kalau anda dah ada akaun gmail, skip step ini.
Kalau boleh gunakan nama penuh anda. Contoh ; ardhitya.rahma@gmail.com

Step 1 - Asas : Persediaan Sebelum Mendaftar Akaun Google Adsense - daftar gmail

Snapshot Mcm mana nak daftar Gmail.

2. Daftar Akaun Blogger & buat satu blog.

Klick Sini > http://www.blogger.com Dan daftar satu blog. Apa apa saja title dia. Untuk kes contoh aku buat http://cradle-to-cradle.blogspot.com

Step 1 - Asas : Persediaan Sebelum Mendaftar Akaun Google Adsense - daftar blogger

Snapshot pendaftaran blogger

Selepas MELENGKAPKAN pendaftaran blogger, inilah masanya untuk anda mengisi blog anda dengan artikel artikel. Pastikan semua artikel berbahasa inggris. Kalau anda error, boleh tulis sendiri. Kalau g teror saya, ini stepnya:

  1. Click sini > http://ezinearticles.com
  2. Pilih artikel pilihan anda dan postkan ke dalam blog anda.
  3. Saya cadangkan anda postkan satu artikel setiap hari (Jumlah maksimu artikel yang dibenarkan di Copy ialah 25.)

TIPS : untuk memudahkan kerja ada, anda boleh copy dalam sehari tu 25 artikel tetapi setiap artikel tu diterbitkan berlainan hari. Dekat blogger tu anda click Post Option > dan tukar Post date & Time tu SELANG SEHARI untuk setiap post.

Step 1 - Asas : Persediaan Sebelum Mendaftar Akaun Google Adsense - daftar blogger tips posting

Snapshot Tips Post Selang Sehari.

Ok, dah buat semua ni…? Cantek.. kita pi pula ke Step seterusnya… Kalau anda dah penat, rehat dulu, sambung besok (Nak sambung sekarang pun boleh). Tapi sebelum tu jgn lupa masukkan email anda di bawah ini.

DAPATKAN

Setiap Update! Klick Sini >> Subscribe Panduan Belajar Adsense

Kategori:Uncategorized
  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: